+358 40 868 5549 [email protected]

Tasapainoa kehoon

Kalevalainen jäsenkorjaus Hämeenlinna

Vaivaako päänsärky? Kolottaako selkää ja hartioita? Pilleripurkkiin turvautumisen sijasta kannatta harkita suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuvaa Kalevalaista jäsenkorjausta. Hoitomuotona se on hellävarainen, mutta yllättävän tehokas. 

Viihtyisä hoitotila Hämeenlinnan keskustan tuntumassa! Tervetuloa!

 

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vartalon tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Hoidossa koulutettu Kalevalainen jäsenkorjaaja Juha Kivinen käy koko asiakkaan kehon läpi miellyttävillä otteilla, ilman naksautuksia ja voimakasta kipua.

Kenelle sopii?

Hoito sopii tietyin rajoituksin kaikille vauvasta vaariin.  Jos lääkäri on antanut luvan hierontaan, ei kalevalaiselle jäsenkorjauksellekaan ole estettä. Jos kuitenkin olet epävarma, sopiiko hoito sinulle, ota yhteyttä puhelimitse tai varmista asia lääkäriltä.
Ks. mahdolliset hoidon esteet.

Miksi Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen?

Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu kokonaisvaltainen ja tehokas suomalainen perinnehoitomuoto. Hoidossa on saatu erittäin hyviä tuloksia tuki- ja liikuntaelin ongelmien ja niistä aiheutuvien oireiden syiden hoidossa.

Hoito

Hoito tapahtuu selinmakuulla, alusvaatteisillaan lämpimän peitteen alla, sekä istuma-asennossa. Hoidossa hoidetaan koko keho jalkapohjista päälaelle. Hoidossa saa aina hyvän kuvan kehon tilasta omia tuntemuksiaan kuunnellen.
Hoidon kesto 1,5 – 2 tuntia. Hoidot kannattaa ottaa 3-5 hoidon sarjana n. 2-3 viikon välein.

 Kalevalainen jäsenkorjaus tehoaa

Tutkitusti tehokkaita tuloksia!

Kalevalaisella jäsenkorjauksella hyviä hoitotuloksia

 • Jalkojen ongelmat (askelvirheet, polvikivut, lihassäryt, ym.)
 • Alaselän kivut
 • Rintarangan ja yläselän kivut
 • Niska-hartia -alueen jännitetilat ja kivut (esim. jäätynyt olkapää).
 • Käsien ongelmat (tennis- ja golfkyynärpäät, ranneongelmat, hermoahtaumat).
 • Pään alueen ongelmat esim. purentavirheet, jännityspäänsärky, migreeni, asentohuimaus
 • Skolioosin aiheuttamat oireet (myös lasten ja nuorten skolioosi)

Mitä se maksaa? Hinnasto!

 • Kalevalainen jäsenkorjaus 1,5 – 2h 90€ (sis. alv 24%)

 • Lapset alle 13v. 60 min – 90 min 75€ (sis. alv 24%)

 • 3 kerran hoitopaketti a’ 1,5-2h 250 € (sis. alv 24%)

 • Lahjakortit hinnaston mukaan!
 • Tulen myös luennoimaan ja esittelemään Kalevalaista jäsenkorjausta sopimuksen mukaan.
 • Maksutavat: Käteinen tai pankkikortti.
 • Ks. Peruutusehdot

Kalevalainen jäsenkorjaus – kokonaisvaltainen hoitomuoto

Kalevalaisen jäsenkorjauksessa hoito on kokonaisvaltaista ja sen avulla pyritään selvittämään ja korjaamaan oireiden syy, eikä vain hoideta oireita. Tavallista on, että asiakkaan kokema kipu tuntuu eri paikassa kuin missä kivun aiheuttaja on.

Hoidossa Kalevalainen jäsenkorjaaja analysoi asiakkaan kehon tasapainotilan muutoksia nivelissä, lihaksissa ja luustossa. Tämän jälkeen hoitaja pyrkii saattamaan vartalon tukirakenteet paikoilleen hyödyntäen asiakkaan omia liikeratoja sekä rentouttaen ja venyttäen lihaksia, ligamenttejä ja jänteitä. Siten parannetaan niin nivelten, lihasten kuin sidekudostenkin liikkuvuutta sekä vapautetaan hermoradat ja kudosnestekierto pinnetiloista.

Tällä vanhoihin suomalaisiin kansanparannusperinteisiin perustuvalla hoitomuodolla on saatu hyviä tuloksia muun muassa jännityspäänsäryn, purentahäiriöiden, hartia- ja niskakipujen sekä selkäkipujen hoidossa – helpotusta on saatu jopa jalkojen pituuseroihin ja skolioosiin.

Kalevalainen jäsenkorjaus on EU:n tavaramerkkisuojattu. Kalevalainen jäsenkorjaaja on ammattinimike, joka vaatii vähintään kolmen vuoden moniosaisen ja järjestelmällisen koulutuksen. Koulutusta tarjoaa vain Kansanlääkintäseura ry. Kansanlääkintäseuran hoitajalistaan pääset tästä. 

 Ennen hoitoa?

Mitä huomioitava ennen hoitoa?

Ennen hoitoa huomioitava

Huomioithan näin korona-aikaan ettet tule hoitoon, jos sinulla vähääkään flunssan tapaisia oireita (nuhaa, kurkkukipua, yskää jne.) tai korona oireita ja että sinulla on riittävästi aikaa kulunut sairastamisesta.

Ennen hoitoa on syytä olla vähintään viikon tauko edellisestä jäsenkorjauksesta sekä muista hoitomuodoista.

 Jos olet luovuttanut verta, saanut kortisonipiikin tai minkä tahansa rokotuksen, niin anna kehon toipua vähintään pari viikkoa ennen kalevalaista jäsenkorjausta.

Hoitoa ei voi tehdä päällivaatteet päällä, joten varauduthan riisuuntumaan hoidon ajaksi alusvaatteisillesi (peitto/pyyhe toki suurimmaksi osaksi vartalon päällä). Huolehdithan myös henkilökohtaisesta hygieniasta ennen hoitoa. mm. jalkojen pesu ja suihkussa käynti.

Hoidon jälkeen on vältettävä raskasta liikuntaa ja saunomista kolmen päivän ajan. Alkoholia pitää välttää hoitopäivänä.

Hoidon esteet

 • Tuoreet vammat ja leikkausten jälkitilat (hoitaa voi, kun lääkäriltä on lupa)
 • Kasvaimet ja syövät
 • Ihoinfektiot, tarttuvat ihotaudit (esim. vaikea jalkasieni)
 • Kuume, influenssa/flunssa, akuutit tulehdukset (myös esim hampaissa), antibioottikuuri
 • Vaikeat sydänsairaudet, kaulavaltimoiden ahtauma
 • Hemofilia. Spondylolyysi, spondylolisteesi, hermojuuriaukon ahtaumat
 • Aktiiviset sidekudostaudit, reumaattiset sairaudet akuutissa ja ärhäkässä vaiheessa
 • Vaikea osteoporoosi, pahat kulumaviat
 • Päihtymys, krapula

 Mitä hoidon jälkeen?

Miten voit ylläpitää tuloksiasi?

Heti hoidon jälkeen

 • Juo runsaasti raikasta vettä. Tarvittaessa lisää hippunen meri- vuori- tai ruususuolaa veden joukkoon.
 • Vältä fyysistä rasitusta, saunomista, kolmen vuorokauden ajan hoidosta. Vältä myös runsasta auringon ottoa ja alkoholia hoidon jälkeen.
 • Aloita liikunta rauhallisesti omaa kehoasi kuunnellen. Muista hyvä ergonomia työssä ja vapaa-ajalla!
 • Hoidon jälkeen kehossa voi tuntua erilaisia tuntemuksia, jotka menevät ohi, kun keho tottuu uuteen asentoonsa.
 • Hoidon jälkeen kehossa saattaa myös tuntua aristusta ja särkyä, mutta nämäkin oireet häviävät yleensä 2-3 päivän kuluessa hoidosta.

Pidempiaikaiset tulokset

Parhaan hoitotuloksen takaamiseksi hoitoja tehdään yleensä 2 – 5 hoidon sarjana ja hyvä hoitoväli näiden välillä on 2-3 viikkoa. Tämän jälkeen voi käydä kehonhuolto käynneillä säännöllisesti oman tilanteen mukaan.

Voit tulla hoitoon vaikka akuuttia vikaa tai tunnetta kehon kivuista ei juuri nyt ole. Hoidossa kartoitetaan kehon kunto sekä mahdolliset epätasapaino- ja jumitilat!

Hoitosarjan jälkeen olisi hyvä aloittaa säännöllinen liikunta ja kehon huoltaminen kehon tasapainon ylläpitämiseksi. Myös ruokavalioon ja sen monipuolisuuten on syytä kiinnittää huomiota. Vinkkejä ja apua myös kehon omaehtoiseen tasapainottamisen saat minulta.

Varausten peruutusehdot

Hoitoajan voi peruuttaa tai siirtää maksutta viimeistään 1 vrk ennen varattua aikaa. Sen jälkeen peruutetusta ajasta veloitetaan puolet hoitomaksusta ja alle 12 h peruutetusta tai käyttämättä jätetystä ajasta veloitetaan täysi hoitohinta.

Peruutuksen voit tehdä varauspalvelusta saamasi linkin kautta tai lähettämällä minulle tekstiviesti 040 868 5549 tai sähköposti juha(at)henkinenopas.fi.

Kalevalainen jäsenkorjaaja Juha Kivinen

Lempeää ja tehokasta hoitoa

Aloitin Kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot Kansanlääkintäseuran seuran monimuotokoulutuksessa 2014 ja sain kolmen vuoden opintojen jälkeen nimikkeen Kalevalainen jäsenkorjaaja keväällä 2017. Teen hoitoja hoitohuoneellani Hämeenlinnassa arkipäivisin. Ajan hoitoon voit varata varauskalenterista.

Tule Kalevalaiseen Jäsenkorjaukseen

Voit varata aikasi suoraan varauskalenterista!!

Sähköpostiosoite
Soita

040 868 5549